Produse pentru uz furajer:

Fosfat dicalcic (DCP)

fosfat dicalcic

 

SPECIFICAȚII CONȚINUT
ASPECT pudră de culoare albă
FOSFAT Min. 18%
CALCIU Min. 21%
FLUOR Min. 0.005%, max 0.16%
ARSENIC Max. 15ppm
UMIDITATE Max. 2%
MATERIAL DE BAZA roca fosfatica
DIMENSIUNEA PARTICULEI 95% 500µm
TERMEN DE VALABILITATE 24 luni
DEPOZITARE într-un loc uscat si racoros
IMPACHETARE 25kg saci rafie

Fosforul este un component de bază în hrana animalelor, fiind necesar pentru îmbunătățirea creșterii și întărirea sistemului osos. Acesta intervine în metabolismul energetic, este parte a acizior nucleici fiind esențial pentru sinteza proteinelor (creșterea în greutate) și transmiterea codului genetic (mărește fertilitatea).

Fosforul intervine în absorbția grăsimilor la nivel intestinal și în transportul lor în sânge, intervine în activitatea a numeroase enzime și are efect de reglare a echilibrului acido-bazic al organismului.

Calciul se află în organism în cantități  mai mari decât oricare cation. La ora actuală, se pune accentul pe suplimentarea aportului de calciu în hrană, apelându-se la suplimente nutritive care completează necesarul fiziologic al organismului aflat în diferite perioade de dezvoltare.

Grâul, porumbul, orzul și boabele de soia sunt baza hranei furajere, dar au un conținut relativ scăzut de fosfor și calciu. De aceea se impune un aport suplimentar de fosfat dicalcic, necesar bunei funcționări a organismului.

Fosfatul dicalcic este un produs cu un conținut ridicat de calciu și fluor. Acesta este folosit cu succes în hrana furajeră.

 

Prima pagina | Prezentare | Contact | Termeni si conditii
web design: KSD.ro